24 de ore de foc! Șefi de instituții, medici, oameni de afaceri - bolnavi cu COVID 19!


Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Jandarmeriei argeșene, aflat – în ultimele trei luni - în prima linie a autorităților implicate în gestionarea crizei medicale a fost diagnosticat ieri cu COVID 19 si este - începând de aseară - internat la Spitalul Colentina. 

Colonelul Lupescu a participat, așa cum spuneam, intens la acțiunile din ultima perioadă. 
Nu mai departe de ziua de duminică, domnia sa l-a însoțit pe prefectul de Argeș într-un control de amploarea în târgul săptămânal al Piteștiului (citeste aici). 

Fiind unul dintre contactele zilnice ale șefului CJSU, am vrut să aflăm dacă Emanuel Soare are emoții legate de posibilitatea infectarii.

"Daca este ceva ce pot spune cu siguranta este faptul ca, in toate intalnirile, in toate teleconferintele, in toate actiunile, noi am respectat absolut la liniuta regulile. Masca nu a lipsit niciodata. Am pastrat distanta impusa in spatiile interiore. Totul este dezinfectat constant. Asa ca nu, nu am emotii. Am intrebat si DSP-ul si mi s-a spus ca nu exista niciun motiv care sa impuna macar testarea. Eu sper sa raman sanatos in continuare si nu voi inceta aceste actiuni comune, pentru ca numai asa putem mobiliza lumea sa respecte regulile. Dincolo de ce facem la servici, este important ce facem si acasa, si in afara programului. Eu si familia mea am respectat cu strictete tot, am evitat orice contact. Daca si eu as mai lua COVID, va spun sincer ca, la cate masuri am luat, nu cred ca mai sunt sanse sa scapam vreunul fara boala!"

La același spital din capitală se află internat și șeful Poliției Mioveni, Cristian Mihalcea, de asemenea infectat cu COVID 19. 

Domnia sa a povestit redactorilor Sursata.ro că starea lui este una bună în acest moment și că a fost norocos că situația nu s-a agravat, dânsul având doar simptome de gripă :,,Sunt bine, am avut niște simptome ușoare, ca de gripă și fiind mai responsabil am facut testul cînd am început să ma simt rău, de fapt până acum am făcut 4 teste, ultimul fiind pozitiv.,,

Întrebat dacă știe cum a contactat virusul, Mihalcea a spus că în mediul în care profesează nu e greu să te infectezi, mereu în contact cu oamenii:
,, Nu ai cum să nu iei, acolo soțiie polițiștilor lucrează la spital, au luat și ei de la soții și nu e greu să te infectezi.,,

Dânsul precizează faptul că a fost responsabil, a purtat mereu mască de protecție:,, Schimbam chiar și 4 măști pe zi la birou. 

În momentul în care a fost întrebat care este mesajul domniei sale pentru colegi și cetățeni în ceea ce privește măsurile de protecție și grija față de această boală, domnul Mihalcea a spus:
,, Nici nu știu ce să mai spun, eu care m-am protejat cu mască, cu tot ce s-a putut și m-am infecat..Parerea mea este că s-a greșit undeva. În momentul cănd s-a anunțat că virusul nu rezistă la căldură. Se pare că este tocmai invers.,,

Singurul mesaj pe care dânsul l-a transmis către cetățeni, a fost:,, Să fim sănătoși toți, să dea Dumnezeu să fie bine.,,

De asemenea, comisarul sef argesean Eduard Bala, fost sef al Serviciului Investigatii Criminale din IPJ Arges  (in prezent, adjunct la IPJ Olt) a fost confirmat pozitiv la testarea COVID.

Nici omul de afaceri argeșean Dan Grecu, patronul complexului Valea cu Pești nu a scăpat de cumplitul virus, acesta a fost infectat și este internat în capitală. 

Nu au scăpat, din nefericire, de acest virus nenorocit nici primari din diferite localități ale Argeșului, fiind internati la acest moment Alecu Evlampie de la Brădulet (la Spitalul Valea Iașului) și Petre Funie de la Slobozia (la Spitalul Judetean Arges)

Totodată, numeroase cadre medicale cad, la o zi după alta, prada infectarii cu COVID 19. După medicul cardiolog Cătălin Ușurelu, ieri au mai fost depistate pozitiv alte două doctorițe de la acceași secie (Cardiologie), ambele asimptomatice: Urluescu Mădălina și Urluescu Ana Maria. 

Medicul de urgență Cătălin Dogaru este de asemenea pozitiv și, după apariția unor complicații respiratorii, a fost transferat la Matei Balș. I-a urmat la câteva zile, și soția- de asemenea, medic în cadrul LML. 

Sunt, de asemenea, pozitivi numerosi angajati de la Dacia, din DSP, APIA, Primaria Pitesti, Jandarmerie, Politie, parchete, farmacii din Pitesti etc. 
Teoria “Știi tu pe cineva bolnav de COVID-19?” dă roade !