224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc mâine în țară

Mâine sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care  constă în 224.640 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din  Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale  terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere  speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. 

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele  fiind distribuite, după cum urmează:
- Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.


În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă,  cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului  București.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în  România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens  din partea firmei producătoare.