204 medici de familie din Argeş încep vaccinarea anti-COVID din 4 mai

Potrivit coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la nivel naţional, 30% dintre medicii de familie au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, care ar urma să înceapă pe  data de 4 mai. 

Medicii de familie vor putea administra pacienţilor de pe listele lor vaccinuri de la AstraZeneca şi de la Johnson&Johnson, adică vaccinuri ce pot fi depozitate la temperaturi între 2 şi 8 grade. 

Programările se vor face pe listele deschise de către medicii de familie, iar vacinarea se va realiza în afara programului de lucru obişnuit. Medicii de familie incluşi în acest proiect vor beneficia de instruire.

„Până la data de 8 aprilie, la nivelul judeţului Argeş, situaţia contractelor pentru serviciile prevăzute în OUG nr 3/2021 se prezintă în felul următorː 3 unităţi sanitare din judeţul Argeş - Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Costeşti şi Muntenia Hospital Piteşti. De asemenea, 204 furnizori din cadrul asistenţei medicale primare (cabinete de medicină de familie) şi-au exprimat intenţia de a contracta acest tip de servicii”, a declarat Cristian Mitrofan, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeş.

40 de lei pentru fiecare vaccin administrat

Potrivit unui proiect de OUG aflat în lucru la guvern, medicii de familie care administrează vaccinuri conform schemei stabilite în stategia naţională anti-COVID-19 vor primi câte 40 de lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, faţă de 30 de lei cât era stabilit anterior. Proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei mai mult pentru fiecare vaccin administrat urmăreşte creşterea ratei de vaccinare la nivel naţional într-un timp cât mai scurt. 

Sursa: Săptămânal Ancheta