2021 este un an al speranţei şi al unui nou început

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Ioana-Alexandra Avram
Vârsta: 25 de ani
Funcţie: manager Ioana Beauty Center
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative - UPit, masterat în Administraţie Publică şi Integrare Europeană
Pasiuni: înfrumuseţare, modă, design, sport.

----------------------------------------------------------------

 

Criza cauzată de pandemie a pus-o pe Ioana Avram în situaţia de a gestiona, la doar 25 de ani, cea mai complexă situaţie cu care se poate confrunta un om de afaceri. Managerul salonului Ioana Beauty Center este însă de părere că tinereţea s-a dovedit un avantaj în această perioadă în care s-a testat la maximum capacitatea managerilor de a se adapta la nou, accesul la informaţii, stăpânirea tehnologiilor şi mentalitatea deschisă, calităţi ce se constituie în plusuri ale tinerei generaţii de antreprenori:

„Reprezentanţii tinerei generaţii au demonstrat mai mult că niciodată că pot fi foarte buni antreprenori. Fără susţinerea statului, cu multe piedici de la instituţiile care ar trebui să sprijine mediul de afaceri, mulţi tineri au reuşit să dezvolte bussinesuri şi să se impună în faţa greilor de pe piaţa economică. Din cât am observat, tinerii manageri s-au updatat şi s-au reinventat pentru a depăşi această perioadă. Spre deosebire de vechea generaţie de oameni de afaceri, cei tineri au găsit rapid soluţii pentru continuarea businessurilor. Au fost primii care s-au adaptat la noua forma de desfăşurare  a activităţilor economice şi anume în varianta online.”, spune Ioana Avram.


În opinia sa, criza provocată de pandemie ar trebui să se constituie într-un bun prilej de a reconsidera adevăratele valori, începând cu solidaritatea umană:

„Din punctul meu de vedere, această perioadă ar trebui să dea de gândit fiecăruia dintre noi şi să înţelegem că nimic nu este sigur şi stabil, că trebuie să fim mereu pregătiţi să ne reinventăm şi, nu în ultimul rând, că trebuie să fim solidari - un lucru de care am cam uitat cu toţii. Trebuie să lăsăm deoparte individualismul şi să înţelegem că numai împreună putem merge mai departe”.


Ioana Avram crede în puterea oamenilor de afaceri de a se reinventa, cu atât mai mult în puterea tinerilor antreprenori, construindu-şi planurile de viitor cu entuziasmul şi optimismul specifice vârstei:

„Anul 2020 a fost un an al încercărilor şi al supravieţuirilor, iar pentru fiecare dintre noi, un an al speranţei şi al unui nou început. Pentru că îmi place ce fac cu adevărat, îmi voi folosi toată priceperea şi energia pentru a dezvolta afacerea pe care o manageriez, venind în faţa clienţilor cu noi servicii de înfrumuseţare.”