2019: Investiții în comuna Valea Iașului. Mesajul primarului Nicolae Barbu!

Anul 2019 va aduce schimbări și investiții majore în comuna Valea Iașului. Contactat de redactorii Sursata.ro, primarul Nicolae Barbu a specificat care sunt principalele proiecte la care se va lucra în anul 2019.

Unul dintre cele mai așteptate proiecte de către locuitorii comunei argeșene este finalizarea rețelelor de canalizare. În legătură cu acest subiect, edilul comunei a declarat că în acest an Primăria Valea Iașului și-a propus finalizarea rețelelor, însemnând 17 km de canalizare în următoarele sate: Bărbălățești ( acoperire 100%), Borovinești ( acoperire 100 %), Cerbureni ( acoperire 65%), Mustățești ( acoperire 10%), Ungureni ( acoperire 10%) și Valea Uleiului ( acoperire 10%). Satul Valea Iașului este singurul care are asigurată canalizarea integral.

Un alt subiect care a fost dezbătut în ultima perioadă în ședințele Consiliului Local este problema salubrității. Urmează ca în cadrul următoarei ședințe, care va avea loc pe data de 31 ianuarie, să fie stabilite ultimele reglementări privind taxa de salubrizare. Astfel, va fi definitivată taxa și se va stabili și modul în care va fi plătită atât de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice.

De asemenea, în anul 2019 vin vești bune și în ceea ce privește alimentarea cu gaze: „Vom demara procedura de efectuare a studiului de fezabilitate pentru alimentarea cu gaze a circa jumătate din comuna Valea Iașului care nu deține această utilitate”, a declarat pentru Sursata.ro primarul comunei argeșene.

„Totodată, așteptăm răspuns de la Ministerul Dezvoltării în privința proiectelor depuse pentru construirea a 6 poduri în comuna Valea Iașului și a unui dispensar în satul Mustățești. De asemenea, suntem în pregătire cu o documentație pentru accesarea de fonduri pentru modernizarea drumurilor din comună. Vorbim de aproximativ 20 de kilometri. Trebuie menționat și faptul că facem eforturi să concensionăm serviciul de apă și canalizare”, a mai declarat primarul Nicolae Barbu.