2016 - Zeci de consumatori de droguri au solicitat terapie la Centrul Antidorg Pitești

Zeci de consumatori de droguri au solicitat terapie la Centrul Antidorg Pitești - 20 de argeşeni au ajuns la Urgenţă de la începutul anului

La finele săptămânii trecute, a avut loc bilanțul activității Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidorg din Pitești. Cu această ocazie, a fost prezentată întreaga activitate pe care specialiștii au derulat-o anul trecut și au expus totodată și targeturile pe care doresc să le atingă în 2017. Organizatorii au explicat faptul că la nivelul centrului piteștean se dorește în fiecare an implentarea, coordonarea, evaluarea și monitorizarea activităților de combatere a consumului de stupefiante de orice fel. De asemenea, împreună cu colegii din județul Vâlcea, de la centrul similar, lucrătorii din cadrul biroului duc politici comune de combatere a traficului și consumului ilegal de droguri.

La nivelul anului trecut, centrele antidrog din Argeș și Vâlcea au reușit implementarea a șase proiecte naționale și opt locale pentru prevenirea consumului de stupefiante, tutun și alcool în rândul elevilor, activități care s-au derulat în majoritatea unităților de învățământ din județ. Cu ajutorul specialiștilor din acest birou, anul trecut au fost efectuate 151 de evaluări medicale și au fost oferite 463 de servicii medicale. Au avut loc 30 de intervenții de grup și au avut loc 239 de ședințe de grup.

În anul 2016, specialiștii Centrului Antidrog Pitești au avut 225 de informări și au primit în ședințele de grup 38 de argeșeni care au intrat în programul de asistență a consumatorilor de droguri. Reprezentanții Centrului Antidorg Pitești au un protocol în baza căruia colaborează îndeaproape cu spitalele din județ pentru gestionarea cazurilor de consumatori de droguri.

Și în acest an reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Pitești, dar şi din cadrul Spitalului Județean Argeș şi ai unităţilor medicale din Vedea, Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești au transmis în baza aceluiași protocol un număr de 20 de fișe medicale înregistrate ale pacienților care au ajuns la serviciul de urgență al acestor unități medicale ca urmare a consumului de droguri. 

sursa: saptamanaul ancheta