20.000 de semnături în Argeş - campanie pentru unirea Basarabiei cu România

„Un milion pentru unire” - campania pentru unirea Basarabiei cu România. A fost lansată în această lună de către primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.
Aceasta este o acțiune de strângere de semnături pentru modificarea Constituției, unioniștii încercând să facă un veritabil proiect de țară pentru unirea cu Republica Moldova, care să fie recunoscut de toate instituțiile din țară, nu doar la nivel declarativ. Alături de Virgil Baciu au fost prezenţi la eveniment şi alţi primari printre care cei din Boțești, Suseni, Aninoasa, Albeștii de Argeș și Poenarii de Argeș, dar și viceprimarul din Valea Iașului. Alături de primarul Baciu în acest ambiţios demers se alătură şi oameni de afaceri, precum Constantin Zaharia, patronul firmei de panificaţie Zaris, acesta asigurându-l pe edil de tot suportul în campania de strângerea a semnăturilor.

 

Virgil Baciu: ”E normal ca în Argeș să strângem peste 20.000 de semnături”

În acest demers, primarul din Corbi, Virgil Baciu, mizează pe susținerea colegilor săi primari, a oamenilor de afaceri și a ONG-urilor pentru strângerea celor 20.000 de semnături planificate pentru Argeș. „Consider că a venit momentul ca toţi cei care ne iubim ţara şi neamul să lăsăm la o parte lucrurile care ne dezbină şi să ne unim în acest demers. Din păcate, acest an centenar s-a transformat într-un an al urii şi răzbunării. Eu nu ştiu cum se califică acest lucru. Noi am făcut lucruri concrete înfrăţiri, vizite în Republica Moldova, declarații de unire simbolice. Am vorbit cu mai mulți primari care sunt în asentimentul nostru. O parte dintre ei au venit azi aici. Am zis că e normal ca în Argeș să strângem peste 20.000 de semnături, ar fi o mare realizare. Eu le-am strâns pe primele 632 cu voluntari. Sunt un om pragmatic și aș propune acordarea unui ajutor financiar comunelor înfrățite din Republica Moldova. Astfel, moldovenii ar înțelege că lumina vine de la vest, nu de la est”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.