2000 de argeșeni, 250 de mașini și 131 de locații - Verificări Covid în Argeș!

231 de poliţişti au fost la datorie în ultimele 24 de ore, acţionând împreună cu polițiști locali, cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 3 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 | Argeș. 103 cazuri noi - 230 de persoane vaccinate

Au fost verificate 2.009 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 253 de autovehicule, dintre care 97 de mijloace de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... Atenție dacă vă lăsați mașina în fața blocului. Ce a descoperit un piteștean când s-a urcat la volan

De asemenea, un număr de 131 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 109 societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, la vânzare pe Facebook

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei, după cum urmează: 
-129 de sancţiuni, în valoare de 19.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-16 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

”Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, urmărește limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2.

Scopul acțiunilor poliţiştilor, și ale celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont de perioada apropiată, în care este de aşteptat ca revenirea la condiţiile normale să rezulte ca efect al campaniei de vaccinare, în condiţiile continuării unui comportament responsabil din partea tuturor.”