200 de milioane de euro pentru antreprenorii care fac angajări în mediul rural

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, au efectuat vineri o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi s-au întâlnit cu prefectul Emanuel Soare, la sediul Instituției Prefectului Argeș, unde au susținut și o conferință de presă. Au participat și președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Miuțescu, deputatul argeșean Dănuț Bica și președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Gheorghe Alecsei.  

CITEȘTE ȘI ... Primarul din Valea Iașului – VINDECAT! Este așteptat acasă!

Ministrul Agriculturii, președintele ANSVSA și prefectul Argeșului au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din județ, din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș. În plus, ministrul i-a informat pe directorii de deconcentrate despre programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. Astfel, ministrul Adrian Oros a anunțat un amplu program de sprijin, în valoare totală de 200 de milioane de euro, pentru antreprenorii care fac angajări în mediul rural. La rândul său, ministrul Adrian Oros a fost informat despre problemele fermierilor din Argeș, printre care și prezența mistreților pe unele terenuri agricole, care suferă pagube în mod constant din această cauză. 

CITEȘTE ȘI ... Alte 10 corturi de oxigen au ajuns la pacienții din Argeș!

Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului.