20 de primari PNL îl susţin pe Gabriel Vasilescu pentru funcţia de prefect

Săptămâna trecută, guvernul a luat decizia de a pune capăt mandatului de prefect al lui Emilian Dragnea. În locul lui, Partidul Naţional Liberal trebuie să facă o nominalizare, însă nici acum, la peste o lună de când au preluat guvernarea, liberalii argeşeni nu s-au hotărât pe cine să pună prefect. În ultima perioadă, au apărut mai multe nume, însă majoritatea nu întrunesc condiţiile obligatorii pentru ocuparea acestei funcţii. Printre numele avansate ca favorite la preluarea funcţiei se află şi Gabriel Vasilescu, preşedintele PNL Topoloveni, acesta beneficiind de un masiv sprijin din partea primarilor liberali. Astfel, la acest moment, aproape 20 de primari (din cei 23 ai partidului) şi-au exprimat susţinerea pentru fostul şef OPC, aceştia aşteptând să fie chemaţi în BPJ cu nominalizarea lor. 


Vasilescu  este preşedintele uneia dintre cele mai puternice organizaţii a PNL,  conducându-i de mulţi ani pe liberalii din Topoloveni. Acesta a reuşit anul acesta să ducă pe primul loc partidul pe care îl conduce, în oraşul controlat de trei decenii de către Gheorghiţă Boţârcă, unul dintre greii PSD. Liberalul este fost comisar-şef al OPC Argeş şi unul dintre cel mai bine pregătiţi oameni la momentul actual din politica argeşeană, lucru apreciat şi de către edilii care îi sunt colegi de partid.

 


 

 

 

 

 Ion Baicea, primar Costeşti:


„Este cel mai indicat să preia funcţia de prefect”
„Noi, primarii, ne-am întâlnit cu domnul preşedinte şi chiar am votat nominalizarea noastră pentru funcţia de prefect. 18 din 23 l-am susţinut pe Gabriel Vasilescu, pe care îl considerăm cel mai potrivit pentru această funcţie. Este de mult timp în politică şi, din cât ştiu eu, are şi o vastă experienţă administrativă, având mai multe mandate de consilier local şi judeţean. La momentul actual, consider că este cel mai indicat om din PNL care să preia funcţia de prefect”. 

 

 

 

 

 

 Gheorghe Savu, primar Ţiţeşti:


„I-am transmis premierului că Gabriel Vasilescu este cel pe care îl susţinem”
„La ultima întâlnire, noi, vreo 20 de primari, am discutat cu domnul Orban şi l-am rugat ca, odată cu guvernarea, să punem în funcţii oameni capabili, nu pe pile şi relaţii. Atunci am vorbit despre funcţia de prefect şi dânsul ne-a zis că aşteaptă propunerea noastră. Acum avem această propunere: aproape 20 de primari liberali îl susţinem pe Gabriel Vasilescu pentru poziţia de prefect. Acesta este recomandarea noastră, atât pentru pregătirea lui, cât şi pentru faptul că a reuşit să obţină rezultate foarte bune la Topoloveni la alegerile de anul acesta. Am discutat cu domnul premier Ludovic Orban şi ne-a transmis să mergem cu propunerea noastră în BPJ pentru a fi validată. Totodată, i-am comunicat că Gabriel Vasilescu este cel pe care îl susţinem, un om pe care ne putem baza şi care ar putea să ne ajute şi pe noi, primarii. Dacă nu se va ţine cont de propunerea noastră, aproape 20 de primari, vom vedea după aceea ce se va întâmpla!”

 

 

 

 

 

 Dragoş Boncea, primar Poienarii de Argeş:


„În alte judeţe s-a ţinut cont de părerea primarilor. Sper că şi la noi!”
„Singura noastră propunere pentru funcţia de prefect este Gabriel Vasilescu; din 23 de primari liberali, aproape 20 îl susţinem. În primul rând, acesta este singurul om care îndeplineşte condiţiile la acest moment, fiind înalt funcţionar public. În al doilea rând, îl cunoaştem de foarte mult timp, iar el cunoaşte problemele noastre şi ale comunităţilor pe care le conducem şi sunt sigur că ne va ajuta să le rezolvăm. Chiar dacă până la acest moment nu s-a întâmplat nimic, ţin să menţionez că în alte judeţe s-a ţinut cont de părerea primarilor şi ar fi bine să se întâmple şi la noi acest lucru”.

 

 

 

 

 Gheorghe Voicu, primar Bârla:


„Ne trebuie un om pregătit care să ştie să managerieze problemele primarilor”
„Majoritatea primarilor PNL îl susţin pe Gabriel Vasilescu pentru funcţia de prefect. Acolo ne trebuie un om pregătit care să ştie să managerieze problemele primarilor, nu putem pune pe oricine. Sunt sigur că propunerea noastră ar face faţă cu brio la această provocare, pentru că are experienţa necesară de a fi o punte de legătură între noi, primarii, şi guvern, acolo unde trebuie să ajungă problemele cu care ne confruntăm pentru a fi rezolvate”.

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta