Puii de urs salvați din Argeș erau abandonați de o săptămână!

Update, 4 mai 2021:

Puii de urs salvați zilele trecute din parcul național Piatra Craiului sunt în stare destul de proastă. Specialiștii în grija cărora se află acum spun că par să se fi descurcat singuri o săptămână, înainte ca un turist să-i vadă și să sune la 112.

Ursuleții au ajuns în grija unui medic veterinar din Târgu Mureș.

Se pare că unul dintre ursuleți are un traumatism cranian cu o rană suprainfectată. Celălalt are un tremurat incontrolabil în tot corpul și e nevoie de mai multe analize pentru a stabili exact care este cauza.

Dacă starea de sănătate a ursuleților se va îmbunătăți, aceștia vor fi transportați la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, precizează Digi24.

 

---------------------------------------------------------------------------------

În urma unui apel primit la numărul de urgență 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr a fost direcționat în zona comunei Dâmbovicioara unde un localnic  a observat doi pui de urs care par răniți.

CITEȘTE ȘI ... Elevii se întorc la școală mâine, 5 mai. Cele două scenarii în care se desfășoară cursurile

La fața locului au intervenit pe lângă jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Parcului Național Piatra Craiului dar și din cadrul primăriei.

Cele două animale au fost preluate și transportate la un cabinet veterinar pentru a le fi acordate îngrijiri medicale.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Intervenție a pompierilor la un accident rutier în Topoloveni!

Pe tot parcursul acțiunii de salvare și recuperare, jandarmii au asigurat zona, deoarece exista riscul ca ursoaica să se întoarcă după pui.