185 de camere video monitorizează Piteștiul!

Poliţia Locală a Municipiului Piteşti a finalizat implementarea unui proiect care vizează creşterea gradului de siguranţă şi ordine publică, proiect finanţat de Primăria Piteşti. În mai multe zone din oraş au fost montate 130 de camere video de supraveghere noi care se adaugă unei reţele formată din 55 de camere video mai vechi deja în funcţiune. 

Toate cele 185 de echipamente video de supraveghere sunt monitorizate 24 de ore din 24 de ore, şapte zile din şapte, la sediul Poliţiei Locale, totul fiind vizionat în timp real, ceea ce reduce foarte mult timpii de intervenţie în caz de necesitate. În plus, cu ajutorul acestor camere pot fi depistaţi şi cei care se abat de la normele legale în vigoare. Noile camere au fost montate pe artere importante de circulaţie, la 35 platforme de gunoi şi la unele locuri de joacă în care se produc acte de vandalism. Cele 35 de camere video la platformele de gunoi sunt amplasate în municipiu astfel: Centru - 4; Războieni - 7; zona Dacia - 1; Prundu - 7; Tudor Vladimirescu - 2; Trivale - 2; Găvana - 9; Craiovei - 3.

Noua legislaţie prevede că Poliţia Locală are ca atribuţii şi supravegherea platformelor de gunoi pentru depistarea şi amendarea persoanelor care depozitează necontrolat şi ilegal gunoiul (fără a plăti taxe, în cazul deşeurilor din construcţii). Celalte camere video (pentru siguranţa publică şi rutieră) sunt grupate astfel pe cartiere: Centru - 48; Războieni - 16; Trivale - 25; Exerciţiu - 4; Ceair - 2; Prundu - 17; Craiovei-11; Găvana - 27.