18 unități de învățământ din Pitești nu au apă caldă și materiale de igienizare!

Când în plină pandemie încă ai școli fără apă caldă și săpun, când unele nici la ora actuală nu au materiale sanitare, cu siguranță vorbim despre o slabă organizare a administrației locale. În anul de grație 2020, 18 unități de învățământ nu au nici măcar elementara apă caldă la robinete, iar în situația asta se află inclusiv colegii de prestigiu. De asemenea, 19 unități de învățământ nu au buget pentru asigurarea materialelor de igienizare de la 1 septembrie, în timp ce alte 5 școli nu beneficiază de aceste materiale nici măcar în prezent. 

 


Unități de învățământ fără apă caldă!


Colegiul „Alexandru Odobescu”, Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Liceul Tehnic „Dimitrie Dima”, Liceul Tehnologic „Astra”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Elim”, Liceul Teoretin „Ion Barbu” și Școlile Gimnaziale „Adrian Păunescu”, „Ion Pillat”, „Mircea cel Bătrân”, „Negru Vodă”, „Nicolae Simonide”, „Tudor Mușatescu” și Școala Gimnazială Nr. 2 (structură) - niciuna dintre aceste unități de învățământ nu vor începe anul școlar cu apă caldă la robinete. Lor li se adaugă și Palatul Copiilor Pitești! Nici măcar pandemia și situația excepțională în care ne aflăm nu au determinat autoritățile locale să ia măsuri în acest sens. 


„Multe comunități au înțeles că este de responsabilitatea lor să își sprijine cetățenii, ca atare au identificat soluții, au implicat comunitatea și au trecut la treabă. Numai la Pitești se stă cu mâna întinsă către guvern chiar și pentru un săpun sau un dezinfectant! Este inacceptabil că, la două săptămâni distanță de începerea noului an școlar, încă mai avem unități de învățământ care nu au materiale de igienizare. De la începutul anului, de când școala s-a mutat în online, era timp suficient pentru ca Primăria Pitești să se pregătească pentru acest moment. Din păcate, deși am semnalat în mod repetat necesitatea unor investiții prioritare în zona școlilor, conducerea primăriei i-a repezit pe toți cei care au ridicat această problemă, închizând scurt subiectul cu replica... nu sunt bani! Nu au fost bani pentru tablete, deși 390 de copii din municipiu nu au avut mijloacele tehnice pentru a urmări cursurile online, nu au fost bani pentru asigurarea unui minimum de materiale sanitare, nu au fost bani pentru achiziționarea de unități mobile pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ care se confruntă cu probleme de spațiu și nu au fost bani nici măcar pentru un boiler electric, acolo unde anul școlar va începe tot cu apă rece la robinete! Să ai această abordare și să nu înțelegi că este prioritar să sprijini școala, copiii și familiile din Pitești în acest moment complicat pentru toți este nu doar impardonabil, ci iresponsabil din toate punctele de vedere. Mă voi asigura ca în primul an de mandat toate școlile să aibă rezolvată cel puțin problema apei calde la robinete. E minimum de civilizație cu care o administrație este datoare față de cetățenii ei.”, a declarat Sorin Apostoliceanu, candidat PNL pentru Primăria Pitești. 


În tot acest timp, alte administrații și-au dat tot interesul.

„La Cluj, s-au alocat 3 milioane de euro pentru începerea școlilor, au fost achiziționate peste 2000 de tablete pentru copiii din familii defavorizate, iar primăria asigură inclusiv accesul gratuit la wi-fi. De asemenea, primăria a achiziționat și unități mobile, dotate cu toate facilitățile, astfel încât să aibă și căldura asigurată și infrastructura necesară. Primăria Oradea a alocat 80.000 de euro pentru școlile de municipiu, pentru cumpărarea de tablete pentru 400 de elevi care provin din familii cu posibilități reduse. Primăria Timișoara a achiziționat 200 de calculatoare, laptopuri și tablete, iar exemple de acest fel sunt mult mai multe. La Pitești... nimic! Părinții au nevoie din partea administrației locale de răspunsuri predictibile, concrete, ca să știe la ce să se aștepte. Administrația noastră însă chiar și în al 12-lea ceas continuă să stea cu mâna întinsă la centru.”, declară Mihai Coteț, nominalizarea PNL pentru funcția de viceprimar al Piteștiului.

 

Acest material a fost comandat de Partidul National Liberal - Filiala  Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200012