18 persoane concediate! Încasau și pensie, și salariu în același timp, fără a avea dreptul! | Sursa Ta


Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați a descoperit mai mulți angajați care încasau și pensie, și salariu simultan, fără a avea dreptul.

Un număr de 18 angajați cumulau pensia cu salariul, fără să anunțe Filiala în vederea încetării Contractelor Individuale de Muncă.

Aceștia erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă și nu au informat ANIF cu privire la faptul că primesc pensii.

CITEȘTE ȘI... Anul acesta, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea va finaliza trei mari investiţii

Astfel, timp de câteva lu ni, eu au încasat și pensie, și salariu.

Cei 18 angajați au fost concediați. Totodată, ANIF va dispune măsurile legale care se impune.

„Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați a constatat că un număr de 18 angajați cumulau, de câteva luni, pensia cu salariul, fără ca aceștia sa fi anunțat Filiala, pentru a se face demersurile legale în vederea încetării contractelor individuale de muncă.

Menționăm că, în luna mai, Filiala a fost supusa unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariariatilor cu vârsta apropiata de pensionare. In urma controlului, Filiala Galati a solicitat Casei Județene de Pensii Galați verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie.

In urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de varsta. Aceștia nu au informat conducerea ANIF ca sunt beneficiarii dreptului de pensie, desi legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului.

In urma celor constatate, Filiala Teritorială Galați a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă, iar Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare va dispune măsurile legale care se impun.”, informează ANIF.

Sursa: bugetul.ro