18 octombrie: Bursa locurilor de muncă pentru studenți

Vesti bune pentru tineri, in contextul in care Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza bursa locurilor de munca pentru absolventi. Evenimentul va avea loc in data de 18 octombrie 2019 la Sala Sporturilor din Pitesti si are ca scop facilitarea accesului absolventilor la locurile de munca disponibile si interactiunea directa cu agentii economici.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi reprezinta o oportunitate de a cunoaste mai bine piata muncii, ofertele de locuri de munca, pentru ca acestia sa poata alege un loc de munca conform pregatirii lor profesionale sau sa se informeze despre ocupatiile cu posibilitati mai mari de angajare pe termen mediu si lung.

CITEȘTE ȘI ... Argeșean fără permis - a furat un taxi! Vezi unde a ajuns "taximetristul"

Participarea la Bursa locurilor de munca pentru absolventi este gratuita atat pentru angajatori, cat si pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca.


Agentii economici care doresc sa participe la aceasta actiune sunt rugati sa contacteze institutia sau sa transmita oferta de locuri de munca vacante la tel: 0248 222 415, email:ajofm@ag.anofm.ro, cu specificatia ”Pentru bursa locurilor de munca”.

 

 

 

 


Subvenții angajatori 2019: Sume mai mari alocate anul acesta pentru angajarea anumitor persoane


Pentru anul 2019, sumele alocate pentru plata subvenţiilor pentru încadrarea în muncă a anumitor tipuri de persoane (ucenici, tineri din categorii defavorizate, persoane vârstnice, absolvenți ș.a.m.d.) sunt cu aproximativ 30% mai mari ca cele pentru anul precedent, potrivit autorităților. Creșterea trebuie privită însă și în contextul creșterii de anul trecut a sumelor ce reprezintă aceste subvenții.

Angajatorii pot cere de la stat, cu încadrarea în condițiile trasate de la caz la caz, subvenții de câte 2.250 de lei pentru încadrarea în muncă a unor persoane din categorii dezavantajate, mai greu de angajat, pentru derularea de programe de ucenicie și pentru angajarea stagiarilor absolvenți ai învățământului superior.

Suma de 2.250 de lei a devenit universală în acest context anul trecut, când, printr-o ordonanță de urgență, au fost aliniate toate aceste tipuri de subvenții la aceeași valoare. Cele mai multe dintre ele au crescut substanțial, altele s-au dublat. Doar că mărirea acestor subvenții trebuie să se reflecte și în majorarea proporțională a fondurilor alocate prin legea bugetului pentru acestea.


Care sunt tipurile de subvenții?

Iată, mai jos, o trecere în revistă a acestor tipuri de subvenții (în aproape toate cazurile e vorba de o subvenție lunară de 2.250 de lei) - condițiile detaliate de obținere pentru fiecare tip de subvenție, cu enumerarea tuturor documentelor necesare ș.a.m.d. le regăsiți la ANOFM:


1. Subvențiile pentru organizarea de programe de ucenicie: încheierea contractului de ucenicie, în condițiile Legii uceniciei, îi poate aduce angajatorului, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj în limită fondurilor alocate cu această destinație.

2. Subvenții pentru efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior: angajatorul care încheie un contract de stagiu conform legii beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie.

3. Subvențiile pentru angajarea tinerilor NEET (persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională): angajatorii primesc lunar, de la data încheierii convenţiei cu ANOFM, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorie, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

4. Subvențiile pentru angajarea absolvenților: angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2.250 lei.

5. Subvențiile pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare, beneficiari ai contractelor de solidaritate: angajatorii de inserție beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de adică cel mult 2000 de lei, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.

6. Subvențiile pentru angajarea șomerilor de lungă durată: cei care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri de lungă durată primesc lunar, de la data încheierii convenţiei, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorie, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă/ de serviciu cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă.

7. Subvențiile pentru încadrarea persoanelor cu handicap: firmele care în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană cu handicap, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

8. Subvențiile pentru încadrarea șomerilor care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale: angajarea acestora pe perioadă nedeterminată poate aduce, timp de 12 luni,  pentru fiecare persoană angajată din aceste categorie, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă.

9. Subvențiile pentru angajarea șomerilor de peste 45 de ani și cele pentru angajarea șomerilor aproape de pensie: care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani și şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială/pentru limită de vârstă, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 2.250 lei.


Sursa: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges, Avocatnet.ro