167 de mașini abandonate pe străzile Pitești!! Proprietarii au primit somație

De la începutul anului și până la finalul lunii iulie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au desfășurat o acțiune privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.


Pe raza municipiului Pitești au fost identificate:

- 167 de autoturisme abandonate identificate în teren, pentru care au fost întocmite procese verbale de constatare, conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 421/2002, fiind înregistrate în evidențele Politiei Locale și demarate procedurile legale privind identificarea și somarea proprietarilor.

- 137 de autoturisme ridicate de proprietari la împlinirea termenului de 10 zile, prevăzut de somația afișată pe caroseria autoturismului prin care se solicită ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public al Municipiului Pitești  ( dintre acestea, un număr de 9 autoturisme au fost readuse într-o stare corespunzătoare circulaţiei pe drumurile publice). 

- 22 autoturisme - SOMATIE - în conformitate cu Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al  municipiului Piteşti, şi la împlinirea termenului se vor demara activităţile de ridicare a acestora după domeniul public.

- 8 autoturisme se află în diferite probleme juridice (sechestru, proprietar decedat, parte intr-un dosar aflat în desfasurare).