165 amenzi date argeșenilor în ultimele 24 de ore! Trei au fost pentru nerespectarea carantinei

Peste 150 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

 

59 de societăți, din peste 120 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 265 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 89  mijloace de transport persoane.  De asemenea, cei peste 250 de polițiști și polițiști locali care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.403 persoane.

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.000 de lei, astfel:

-139 de sancțiuni, în valoare de 22.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-23 de sancțiuni, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),

-3 sancțiuni, în valoare de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

Nu au respectat măsura izolării

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat, pe raza localității Micești, un bărbat de 48 de ani, din județul Vaslui, care figura în carantină la domiciliu.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au constatat faptul că, o tânără de 24 de ani, din Curtea de Argeș, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Domnești, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat o femeie de 41 de ani, din Mălureni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

În urma celor constatate, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.