16 IULIE: Termen limită pentru depunerea declaraţiei unice 2018

ANAF anunță că oferă bonificații pentru persoanele care depun declarația unică 2018 înainte de termenul limită. Reducerile au fost menționate într-un ghid pe care instituția l-a dat publicității pentru a veni în ajutorul contribuabililor.
Pentru depunerea declarației unice 2018, termenul limită este 16 iulie. Cine depune mai devreme, spune ANAF, are parte de reduceri.

 

Reducere de 5% la depunerea declaraţiei unice 2018
Potrivit ANAF, cine depune declarația unică până în 15 iulie inclusiv – cu o zi înainte de termenul limită – primește o reducere de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminuează impozitul pe venitul net anual plătit. Practic, contribuabilul plătește cu 5% mai puțin.

Bonus pentru plata anticipată a impozitului pe profit
Cine plătește anticipat impozitul pe venit primește o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018 inclusiv. Valoarea bonificației diminuează impozitul pe venitul net anual estimat plătit. Așadar, și în acest caz contribuabilul scoate din buzunar cu 5% mai puțin.
În cazul în care un contribuabil depune înainte de termen declarația unică 2018 și plătește anticipat impozitul pe venit, beneficiază de ambele bonusuri, anunță ANAF.
Instituția precizează că aceleași bonificații se aplică în mod corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate de contribuabil.