1499 de argeșeni diagnosticați cu viroze, alți 263 cu pneumonie! Cei mai afectați sunt copiii!

În sezonul rece, infecţiile acute respiratorii se înmulţesc cu repeziciune. Răcelile sau virozele sunt infecţii produse de virusuri, altele decât cel gripal, care însă dau semne de îmbolnăvire foarte asemănătoare cu gripa. Luminița Tițu din cadrul DSP Argeș a precizat pentru Sursa Ta că numai săptămana trecută, au fost înregistrate, la nivelul județului, 1499 de cazuri. 20 dintre cei diagnosticați cu viroză sunt internați. Ponderea cea mai mare în cazul acestor bolnavi, 427, o reprezintă copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.


Pneumonia este o boală care apare frecvent in sezonul rece. Săptămâna trecută, în Arges, au fost înregistrate 263 de astfel de cazuri. 98 dintre bolnavi au necesitat internare. Această boală i-a afectat cel mai mult pe cei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani.

Microbii care produc îmbolnăviri ale nasului, gâtului sau plămânilor se pot transmite fie direct, de la o persoană la alta, fie indirect, prin obiecte folosite sau atinse de persoana bolnavă, când strănută sau tuşeşte. Debutul afecţiunii poate fi brusc, uneori cu fiori şi uşoară stare febrilă, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât, secreţii nazale abundente, lăcrimarea ochilor, stare de oboseală, lipsa poftei de mâncare. La scurt timp, apare tusea, la început seacă, apoi productivă. 

DSP Argeş recomandă populaţiei să asculte sfatul medicului, importantă este alimentaţia sănătoasă, igiena personală, îmbrăcămintea adecvată pentru acest sezon şi mişcarea în aer liber. Toate acestea pot duce la menținerea sănătății.