134 de amenzi date argeșenilor în ultimele 24 de ore! Verificările continuă

În ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 1.500 de persoane doar în cadrul acțiunilor punctuale, totodată fiind verificate și 144 de societăți comerciale și 131 de mijloace de transport persoane, mare parte dintre acestea fiind mijloace de transport public în comun.

180 de poliţişti argeșeni au desfășurat 28 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.535 de persoane, precum și 131 de mijloace de transport persoane.

Au fost verificate 144 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.250 de lei, după cum urmează:

-120 de sancţiuni, în valoare de 10.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-14 sancţiuni, în valoare de 3.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

Polițiștii sunt în continuare la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, iar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate în funcție de fiecare situație în parte. 

Comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor are o importanță deosebită, în special în contextul epidemiologic actual.