13 argeșeni găsiți într-un local după ora 24:00 - amendați. Poliția a ajuns la 24:15

221 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

CITEȘTE ȘI ... Schimbare istorică la Uzina Dacia Renault!

Au fost verificate 1.779 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private.
Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 292 de autovehicule, dintre care 78 mijloace de transport public în comun.

De asemenea, un număr de 160 de societăți comerciale din 137 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... ITP 2021. Ce se întâmplă cu Inspecția Tehnică Periodică anul acesta!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 210 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.500 de lei, după cum urmează:
-176 sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-33 de sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).
- 1 sancțiune pentru nerespectarea programului de lucru.

CITEȘTE ȘI ... 46 miliarde lei vechi - nota de plată a piteştenilor pentru COVID-19

Sâmbătă, în jurul orei 23:15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au constatat că într-un local, de pe raza de competență, activitatea de lucru cu publicul se desfășura în afara intervalului orar prevăzut de normele legale în vigoare.
Administratorul societății a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, fiind instruit cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Totodată, în interiorul localului au fost identificate 13 persoane, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).