12.000 de câini capturaţi în 8 ani, niciunul eutanasiat!

De la începutul anului 2020 și până în prezent, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiul Piteşti, prin Serviciul de Ecarisaj, a capturat un număr de 283 câini fără stăpân. Câinii au fost prinși în urma monitorizării zilnice a zonelor de risc (cartierele Trivale, Găvana, Prundu, Tudor Vladimirescu, Craiovei), dar și ca urmare a sesizărilor telefonice și scrise ale cetățenilor. Aceștia au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.


În ultimii opt ani, activitatea de ecarisaj a fost permanent în desfășurare, în această perioadă fiind ridicați de pe străzile Piteștiului și preluați de adăpostul pentru maidanezi peste 12.000 de câini fără stăpân, dintre care niciunul nu a fost eutanasiat, majoritatea fiind adoptați (în special peste hotare).


Sesizările privind câinii maidanezi pot fi făcute de către cetățeni la numerele de telefon 0248.210.380 și 0733.030.350, ca și cele privind eventualele neconcordanțe în limbajul sau comportamentul angajaților SPEP. 

 

Preluare Saptamanalul Ancheta