34 argeșeni confirmați cu COVID-19

UPDATE, 9 aprilie ,ora 9:00

Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș au anunțat că la această oră situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină, izolare, confirmate pozitiv sau vindecate de virusul COVID-19 se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în izolare: 5896;
-persoane aflate în carantină instituționalizată:693;

-persoane vindecate: 5;

-persoane diagnosticate pozitiv:34.

 

UPDATE, 8 aprilie, ora 13:00

Grupul de Comunicare Strategică anunță că alți doi argeșeni au fost confirmați cu COVID-19. În prezent, în Argeș, sunt 33 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).


La nivel național numărăm 4.761 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 528 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

 

UPDATE, 7 aprilie, ora 15:00

Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș au anunțat în urmă cu puțin timp situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină, confirmate pozitiv sau vindecate de virusul COVID-19. 

Suntem informați că situația se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 701;

-persoane vindecate: 5;

-persoane diagnosticate pozitiv: 31

 

 

UPDATE, 6 aprilie, ora 13:00

Grupul de Comunicare Strategică anunță oficial ultima statistică a numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus.

În județul nostru, la momentul acesta, avem 27 de persoane confirmate cu COVID-19. Cea mai îngrijorătoare situație se află în nordul județului, Câmpulungul devenind epicentrul infecției cu 17 cazuri confirmate și alți șapte argeșeni suspecți (din zolele Godeni, Malu și Bughea de Jos). Despre această situație, prefectul Emanuel Soare a transmis, în această dimineață, un mesaj:

“Urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în mod special, ceea ce se întâmplă în nordul județului Argeș. Din investigațiile realizate, precum și în urma analizei măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spațiul public, inclusiv de către Instituția Prefectului, nu sunt respectate.

Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun in vederea prevenirii răspândirii COVID 19.

Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența poliției, jandarmeriei și a armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune.

Reamintesc faptul că autoritățile locale trebuie să își facă datoria, prin intermediul comitetelor locale pentru situații de urgență, trebuie să verifice permanent modul în care cetățenii respectă regulile privind izolarea, circulația prin localitate, adunările publice sau private, inclusiv cele de cult. De asemenea, poliția locală și poliția națională trebuie să fie prezente permanent pe stradă, să patruleze în zonele cu persoane izolate la domiciliu, să se asigure că sunt respectate regulile.

Din păcate, tocmai în zona amintită se pare că aceste reguli nu sunt respectate, motiv pentru care virusul are o răspândire mai mare decât în mod normal.

Managerii spitalelor din zonă au responsabilitatea de a-și informa personalul medical cu privire la regulile și procedurile care trebuie respectate în abordarea relației cu fiecare pacient care vine la spital. Au obligația sa verifice purtarea echipamentelor de protecție de către personalul medical, să asigure licitațiile necesare pentru procurarea de echipamente și medicamente necesare.

Reamintesc faptul că, în conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile Instituției Prefectului în situațiile de urgență, vom respecta, cu strictețe măsurile ce se impun și nu vom tolera nicio abatere de la acestea”,  a declarat prefectul Emanuel Soare.

În paralel, autoritățile locale din orașul Mioveni anunță că vechiul corp al Spitalului Mioveni este pregătit să intre în linia întâi, în lupta pentru salvarea vieții argeșenilor infectați cu COVID-19. După o serie de investiții în echipamente medicale și lucrări tehnice de specialitate, efectuate în regim de urgență, corpul vechi al unității medicale va prelua de astăzi secția Boli Contagioase a SJUP.

 

În acest context, Instituția Prefectului Argeș informează că se vor face delegări și detașări ale personalului medical din județ. Au fost dispuse detașări spre Spitalul Orășenesc Mioveni și spre Spitalul Municipal Câmpulung. În plus, la Spitalul Județean de Urgență se vor face delegări între secții.

 

Detașările și delegările operate sunt următoarele:

 

1. De la Spitalul Județean de Urgență către Spitalul Orășenesc Mioveni:

-un medic primar boli infecțioase;

-3 medici specialiști boli infecțioase;

-un medic primar ATI;

-3 medici specialiști ATI;

-15 asistenți medicali boli infecțioase;

-un medic primar pneumologie;

-10 asistenți medicali ATI;

-un asistent medical radiologie și imagistică medicală.

 

2. Către Spitalul Municipal Câmpulung:

-2 medici medicină internă de la Spitalul Județean de Urgență;

-un medic specialist ATI de la Spitalul Costești;

-2 medici primari medicină generală de la cabinetele școlare din Pitești;

-un medic primar medicină de familie;

-un medic epidemiolog de la Spitalul Mioveni;

 

3. Personal delegat în cadrul aceleiași unități:

-2 medici de medicină internă și unul de pneumologie vor fi detașați la secția Boli Infecțioase, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești;

-2 medici de medicină internă vor fi detașați la secția Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Mioveni.

 


 

La nivel național, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate, iar numărul morților a ajuns la 157.
406 români au fost declarați vindecați.


La ATI, în acest moment, sunt internați 179 de pacienți. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire.
 

 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate :

1. Alba 33

2. Arad 150

3. Argeș 25

4. Bacău 38

5. Bihor 46

6. Bistrița-Năsăud 42

7. Botoșani 68

8. Brașov 131

9. Brăila 11

10. Buzău 12

11. Caraș-Severin 21

12. Călărași 30

13. Cluj 110

14. Constanța 114

15. Covasna 47

16. Dâmbovița 23

17. Dolj 27

18. Galați 101

19. Giurgiu 24

20. Gorj 8

21. Harghita 1

22. Hunedoara 124

23. Ialomița 56

24. Iași 88

25. Ilfov 78

26. Maramureș 42

27. Mehedinți 12

28. Mureș 57

29. Neamț 160

30. Olt 11

31. Prahova 26

32. Satu Mare 21

33. Sălaj 8

34. Sibiu 49

35. Suceava 1.215

36. Teleorman 21

37. Timiș 176

38. Tulcea 6

39. Vaslui 13

40. Vâlcea 8

41. Vrancea 79

42. Mun. București 552

  TOTAL 3.864

Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 141 de pacienți. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 38.623 de teste. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.300 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935  de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401  cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 27 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. 

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 4 aprilie 2020, au fost raportate 517.443 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit. 

ŢARA

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI

VINDECAŢI*

Italia 119.827 (+4.585) 14.681 (+764)     20.996    (+1.238)

Spania 117.710 (+7.472) 10.935 (+932)     34.219    (+3.706)

Franţa 64.338 (+5.233) 6.507 (+2.004)     15.574    (+1.439)

Germania   79.696 (+6.174) 1.017 (+145)     26.400    (+1.825)

Regatul Unit   38.168 (+4.450) 3.605 (+684)         215     (+6)

 

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

  

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 4 APRILIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI

VINDECAȚI*

1.082.054 (+81.805) 58.142  (+6.627)   247.273  (+20.604)

*conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE - https://systems.jhu.edu/

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 3-4 aprilie 2020

 

Grupul de Comunicare Strategică