11-12 iunie - Raliul Argeșului Catena cu probe noi și multă adrenalină | Sursa Ta

Cea mai mare competiție automobilistică din județ, Raliul Argeșului Catena, își așteaptă participanții și pe iubitorii motorsportului, în weekendul acesta, să asiste la un senzațional spectacol pe 4 roți. Raliul Argeșului Catena este a cincea etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri și este cotat cu grad maxim de dificultate. La start se vor alinia circa 100 de echipaje din țară, dar și din afară. 

 

 

 10 iunie – mașinile de raliu defilează pe centrul Piteștiului


Încă de joi seara, mașinile ce vor intra în competiție se vor alinia pe centrul Piteștiului, alături de piloți, copiloți și echipele tehnice. Pe 10 iunie, seara, de la ora 20.00, se vor aduna în zona Trivale Mall și vor defila până în Piața Vasile Milea, unde se va amenaja service-ul. Aici sunt așteptați fanii motorsportului pentru a admira și a se poza cu bolizii și echipajele.

► „Centrul raliului va fi municipiul Piteşti, care va găzdui centrul de comandă şi momentele importante, începând cu festivitatea de start şi prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, pe 10 iunie. În cele două zile de vineri şi de sâmbătă, zile de competiţie, startul va fi tot în municipiul Piteşti. Seara, maşinile revin tot la Piteşti, atât vineri, când probele speciale sunt în zona Câmpulung Muscel, cât şi sâmbătă, când va fi celebra probă Transfăgărăşan”, a explicat directorul organizatoric al Raliului Argeşului, Bogdan Dumitrescu.

 

 


 11 iunie –noutatea ediției: proba specială Mateiaș


Vineri dimineața, echipajele turează motoarele în Shakedown la Budeasa, iar apoi iau startul din Pitești pe proba specială Mateiaș. Aceasta este un traseu nou din cadrul competiției Raliul Argeșului Catena, care va permite accesul multor spectatori.

► „Sper să fie mulți spectatori la Mateiaș, pentru că zona permite  fără să existe niciun pericol în ceea ce privește pandemia.”, a declarat președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, musceleanul Norris Măgeanu.

Tot vineri va fi și proba specială Godeni, tot în zona Câmpulungului. Ambele probe vor fi parcurse de către echipaje de câte două ori, iar pentru schimbul de roți se vor opri în centrul municipiului Câmpulung. 

 

 


 12 iunie -  proba Transfăgărășan


Regina competiției o reprezintă proba specială Transfăgărășan. Drumul a fost pregătit, asfaltat și este gata de consurs, miercuri începând recunoașterile. Sâmbătă dimineața, concurenții vor lua startul pe probele speciale Lacul Vidraru și Transfăgărășan la ora 9.00. Festivitatea de premiere va avea loc la Pitești, în centrul pietonal, pe str. Victoriei, la ora 18.30.

 

 

 Rute ocolitoare pe Waze și Google Maps


Deoarece sâmbătă și duminică drumurile pe care se va desfășura competiția vor fi închise, cei care tranzitează zonele respectivă vor avea opțiuni pentru ocolire. Rutele alternative vor fi oferite prin aplicațiile mobile Waze și Google Maps, după cum au declarat organizatorii Raliului Argeșului Catena. 

 

 

 Primăria Pitești, în premieră, susține financiar competiția


 Consiliul Județean Argeș a fost, încă de la reluarea organizării acestui eveniment sportiv, alături de organizatori, iar la această ediție s-a alăturat și Primăria Pitești. Anul acesta, Primăria Pitești a contribuit cu 110.000 lei, iar Consiliul Județean Argeș, cu 100.000 lei. 


► „Argeşul are o istorie bogată în materie de automobilism. Deşi tradiţia a fost întreruptă o perioadă, o parte a istoriei automobilismului s-a scris în Argeș. Ne bucurăm foarte mult că suntem parteneri, alături de administraţia judeţeană”, a declarat edilul Cristian Gentea.


► „Este o onoare că putem găzdui şi putem fi parteneri într-un astfel de proiect, pentru că dincolo de tradiţia acestui raliu pe meleagurile noastre, competiţiile de raliu se identifică cu Argeşul şi prin campionii naţionali daţi de-a lungul timpului, şi prin autoturismul naţional fabricat pe meleagurile noastre”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu.

 

 


 DTO Rally intră în competiție cu trei echipaje


Argeșul va avea o reprezentare puternică în cadrul competiției de raliu de acasă.

► „Din partea DTO Rally Team o să avem la start trei echipaje. Un echipaj foarte important este format din Bogdan Năstase – Delia Năstase, argeșean de-al nostru, care va participa la grupa H, cu un Mitsubishi Evo IX. Un alt echipaj este format din Eugen Cărăgui – Robert Fus, cu un Peugeot 208 R5, la clasa RC2, iar al treilea echipaj voi fi eu împreună cu colegul meu Traian Pavel, care vom lua startul cu un Citroen C3 R5, tot la clasa RC2.”, ne-a declarat pilotul de raliu argeșean, Cristian Dolofan, un om de afaceri pasionat de automobilism sportiv, care a contribuit la revenirea competiției de raliu în județul nostru. 


► „Eu sper să ocup un loc cât mai important în clasamentul general, dar nu mă pot numi un sportiv de performanță cum este Simone Tempestini, Bogdan Marișca, Dan Gârtofan. Ei sunt adevărați sportivi, eu o fac mai mult ca un hobby, ca o pasiune și nu pot niciodată să mă compar cu ei. Ei sunt piloți experimentați. Îmi doresc să fiu pe podium, dar sunt conștient că nu mă pot compara cu ei. Avem niște piloți foarte mari în campionatul de raliuri, cum este și Raul Badiu, Robert Maior, Simone care a ieșit campion modial la juniori, acum participă în campionatul european de raliuri. Ei sunt piloți în adevăratul sens al cuvântului.”, a explicat Cristian Dolofan, făcând referire la așteptările pe care le are de la competiția ce va monopoliza acest sfârșit de săptămână. 

 

----------------------------------------------------------------

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.
Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.