100 de locuri de muncă la cules de fructe, în Spania

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida caută, prin intermediul rețelei EURES, 100 de români care să lucreze la cules de fructe în Peninsula Iberică. 50 dintre muncitori vor lucra în ferme din regiunea Lleida, unde vor culege mere, cireșe, nectarine sau caise ori vor curăța pomi. Sunt disponibile și locuri de muncă într-o fabrică din zonă, unde fructele sunt aranjate în lăzi și caserole. O parte din solicitanții bărbațivor fi șoferi de camion, autobuz sau tractoriști.

CITEȘTE ȘI ... Anunț pentru șoferi! Când se restituie taxa auto

Candidații nu trebuie să cunoască o limbă străină și vor fi plătiți cu 6 euro și 25 de cenți pe oră. Contractele vor fi semnate în Spania și au o durată de 3, 6 sau 9 luni. Transportul spre și din Spania este plătit de muncitori, iar pentru cazare este reținută o parte din salariu (10% în primul an și 5% în al doilea an). Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Vor primi un set complet de lenjerie de pat și echipament de protectie individual.


Detalii pot fi primite de la consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, telefon : 0248 222 415