10 persoane audiate într-un dosar privind evaziunea fiscală şi spălarea banilor


În ziua de 10 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Iaşi, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscal şi spălare a banilor.

Din cercetări, s-a stabilit că în perioada 2019 - 2020, un bărbat de 38 de ani, din Piteşti, având calitatea de asociat la mai multe societăți care au obiect principal de activitate jocurile de noroc, cu ajutorul altor patru persoane, ar fi încasat sume mari de bani de la patru dintre societăţi, ulterior sumele fiind replasat ulterior, cu precădere în patrimoniul uneia dintre societăţi, sumele respective de bani, sub explicația falsă de împrumuturi/creditări societate, urmărind astfel să dea o aparență de legalitate unor fonduri obținute din alte activități ilicite (evaziune fiscală).

10 persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru bunuri în valoare totală de 2.500.000 lei (2 apartamente, 6 terenuri din mun. Pitești).

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.