1 octombrie -sărbătoare pentru seniorii argeșeni! NU RATAȚI EVENIMENTELE!

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită și în Argeș printr-o serie de manifestări dedicate persoanelor de vârsta a treia.  Cu prilejul acestui eveniment,  pe scena Teatrului Alexandru Davila  vor fi prezenți : Fanfara ”Argeșul”, Orchestra ”Doina Argeșului”, Ansamblul folcloric ”Dorul” și Grupul vocal ”Doruri muscelene”. Intrarea se va face pe bază de invitație ce se poate procura de la Agenția de bilete a Teatrului. Printre altele, marți, pensionarii vor putea vizita gratuit Vila Florica din Ștefănești.

De asemenea, duminică, 1 octombrie, persoanele de vârsta a treia vor putea să îşi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială, la corturile special amplasate în municipiul Piteşti, în zona Teatrului Alexandru Davila şi în Piaţa Vasile Milea. În acest sens, în intervalul 10.00 și 16.00, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul de Pediatrie Pitești vor verifica tensiunea arterială și glicemia, urmând ca, în funcție de rezultatul analizelor, persoanele depistate cu probleme de sănătate să fie consultate de medicii specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu trimitere de la medicul de familie.

Totodată, Centrul de Cultură “Brătianu” va organiza  marți, 3 octombrie, Ziua Porților deschise  la Vila Florica din orașul Ștefănești, și invită toți seniorii iubitori de istorie și nu numai, să viziteze gratuit conacul familiei Brătianu, între orele 8.00 -  16.00.