1 iulie la Corbi: Start la colectarea deșeurilor reciclabile pe fracțiuni

Deutsch-Rumanische Industrie-und Handelskammer a prezentat, joi,  MANAGEMENTUL DEȘEURILOR ȘI RECICLAREA IN ROMÂNIA . Primarul Virgil Baciu îi îndeamnă pe locuitorii comunei Corbi ca, până la 31 decembrie 2020, să se reușească atingerea nivelului de reutilizare și reciclare a deșeurilor de minimum 50% din masa totală generată


Reamintim că, în ultima zi de vineri din fiecare lună, la Corbi, sunt colectate deșeurile reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla).

Într-o postare pe Facebook, edilul comunei Virgil Baciu atrage atenția asupra acestei probleme, colectarea selectivă a deșeurilor: ”In pozele atașate vedeți realitatea din Arges și felul in care ne-am pregătit pentru ziua de 01-07-2019 , ziua in care se da startul la colectarea deșeurilor reciclabile pe fracțiuni ; plastic , carton , sticla , metal și incinerabile.
Va comunicam ca in conformitate cu prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deseurilor, aveti obligatia sa ne sprijiniti pentru atingerea pana la 31 decembrie 2020, a unui nivel de reutilizare si reciclare de minimum 50% din masa totala generata, cel putin pentru deseurile de : Hartie, Metal, Plastic si Sticla, provenind din desurile menajere sau dupa caz din alte surse a deseurilor ce provin din gospodarii ; la acesta data procentul fiind de 19,4%.
Veti primii saci colorati si inscriptonati corespunzator fiecarei fractii uscate de deseuri reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla) si pliante pentru informare.
Colectarea deseurilor reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla) se va face in ultima zi de vineri din fiecare luna .”