1 august, Ziua Națională a Salvatorului Montan! La mulți ani, Salvamont Argeș!

Pentru salvatorii montani din România, reuniți sub sigla SALVAMONT, astăzi este zi de sărbătoare. 

Pe 1 august este Ziua Naţională a Salvatorului Montan, aleasă pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună în care, in ultimii anii au avut loc cele mai multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.

Anul 2020 este şi anul în care se aniversează:

- 116 ani de la prima atestare documentară privind organizarea de formaţii pregătite pentru prim ajutor şi salvare pe munte;

- 51 de ani de la legiferarea activităţii de salvare montană sub denumirea SALVAMONT;

- 26 de la afilierea SALVAMONT România ca membru al Comitetului Internaţional de Salvare Montană CISA-IKAR;

- 16 ani de la înfiinţarea Dispeceratului Naţional SALVAMONT– Vodafone şi de la debutul parteneriatului VODAFONE ROMÂNIA-SALVAMONT ROMÂNIA.

Cu acest prilej Toma Cristian, Șeful Serviciului Administrativ-Financiar Salvamont Arges, a transmis următorul mesaj pe pagina sa de socializare:

,, Ne dorim să fim sănătoși, noi și familiile noastre dar vă dorim sănătate și Dumneavoastră. Noi, salvamontiştii, prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munţilor, vă aşteptam oricând, cu mare drag, alături de noi!
SALVAMONTIŞTII ARGEŞENI au fost, sunt şi vor fi mereu în slujba turiştilor, a iubitorilor de natură şi de mişcare în aer liber!
LA MULȚI ANI, SALVAMONT ARGEŞ!
LA MULȚI ANI, SALVAMONT ROMÂNIA!,,